Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Musaca de vinete

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Emilia Sp.

Descrierea retetei:

Musacaua de vinete este o reteta excelenta, cu multe vegetale dar care este in acelasi timp si satioasa.

Ingrediente musaca de vinete:

1,5 kg vinete
300- 500 g carne
1 - 2 cepe
0,5 - 1 kg rosii
1 - 2 ardei grasi
patrunjel verde, sare, piper, ulei

Modul de preparare a retetei:
Pentru reteta de musaca pregatim mai intai vinetele: se spala, se taie rondele cu grosimea de 2 cm. Rondelele de vinete se presara cu sare grunjoasa si se lasa intr-o cratita, sa iasa sucul iute din ele. Vinetele se lasa cu sare intre 1/2 ora si 3 ore, daca sunt lasate prea mult (peste noapte) se vor intari. Se scurge tot sucul lasat de vinete si se spala rondelele, apoi se storc bine in maini.
Se pune ulei intr-o tigaie si se incinge. Se prajesc rondelele de vinete, pe ambele parti, cam 1-2 minute. Vinetele se vor inmuia si vor avea gust mult mai bun dupa ce sunt prajite, insa nu este necesar sa se rumeneasca. Daca dorim o mancare mai usoara putem fierbe vinetele 5 minute in apa clocotita, apoi se scurg bine de apa. Musacaua se prepara astfel mai repede si contine mult mai putine calorii (vinetele absorb mult ulei cand sunt prajite).
Se pregateste carnea pentru musaca: se trece prin masina de tocat, se caleste in ulei cu ceapa tocata, ardeiul taiat felioare, 1/2 lingurita de sare si piper. Pentru musaca se poate folosi carne de porc, vitel sau piept de pui.
Se pune intr-o cratita sau vas termorezistent un strat de vinete, apoi un strat de carne, un strat de rondele de rosii presarate cu patrunjel tocat. Se repeta pana se termina ingredientele. Este preferabil ca ultimul strat de musaca sa fie de vinete. Daca ramane carne, putem pune un ultim strat de rosii, curatate de coaja si taiate in rondele. Se poate presara peste musaca si parmezan sau branza rasa. Se da apoi musacaua la cuptor, circa 30 - 40 minute.

Printeaza reteta Musaca de vinete Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Musaca de varza

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Musacaua de varza este o reteta de mancare mai usor de preparat decat sarmalele, dar la fel de gustoasa.
Preparare reteta

Zacusca de vinete si gogosari

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta zacusca se poate pastra si peste iarna. Pentru aceasta, cand este gata zacusca se pune in borcane, se acopera cu hartie pergament si se leaga, apoi se fierbe 1/2 h intr-un vas cu apa.
Preparare reteta

Mancare chinezeasca de porc cu vinete

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta mancare chinezeasca de porc cu vinete este o reteta traditionala de mancare chinezeasca Sichuan, in care gustul picant al vinetelor cu sos iute este temperat de gustul dulce al carnii de porc.
Preparare reteta

Lasagna cu vinete

Descrierea retetei:

Lasagna cu vinete este o reteta usoara, potrivita anotimpului cald.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.