Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Muraturi turcesti

Categorii: Retete muraturi conserve, Retete de post, Bucatarie mediteraneana

Reteta trimisa de: Panait Dragoianu

Descrierea retetei: Muraturile turcesti sunt preparate dupa o reteta turceasca de muraturi. Se pot servi la orice fel de mancaruri si au avantajul ca legumele, fiind taiate cubulete, se mureaza repede, in circa 1 saptamana.

Ingrediente muraturi turcesti:
gogosari
gogonele verzi
morcovi
varza alba
telina
ceapa
conopida
Condimente pentru muraturile turcesti: boabe de mustar, boabe de piper, sare, zahar sau miere de albine, foi dafin.
Saramura de muraturi: 1/3 otet, 2/3 apa.

Preparare muraturi turcesti:
Gogonelele se taie in rondele, si apoi in cubulete mici. Zeama si samburii gogonelelor se arunca. Se taie cubulete morcovii, gogosarii si telina. Varza se toaca marunt, conopida se desprinde in buchetele, ceapa se curata si se taie rondele. Legumele se aranjeaza in borcane si
Se prepara otetul diluat pentru muraturi, fierband apa cu otet, sare si condimente. Pentru fiecare litru de otet diluat se pune 1/3 otet, 2/3 apa, 3-7 boabe de piper, 1 frunza dafin, 1 lingura sare, 1 lingura zahar sau miere. Otetul se toarna fierbinte peste legumele din borcan. Muraturile turcesti se pot servi la orice fel de fripturi, in special la felurile de mancare turcesti.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui