Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Mititei la gratar

Categorii: Retete aperitive, Retete carne vita, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Dumitru M

Descrierea retetei: Mititeii la gratar sunt o reteta culinara traditionala romaneasca.

Ingrediente mititei la gratar:
500 g carne grasa de vaca
1 capatana de usturoi
100 ml apa
1/2 lingurita de cimbru sfaramat
1/2 lingurita piper
1/3 lingurita enibahar
1/3 lingurita coriandru
1 varf de cutit de bicarbonat de amoniu
sare

Preparare mititei la gratar:
Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat si se framanta cu bicarbonatul, sarea si condimentele. Usturoiul se piseaza, se adauga apa si se lasa cateva minute, apoi se strecoara apa si se inglobeaza treptat in compozitia de mititei. Se da amestecul la rece pentru 2 ore.
Se incinge gratarul, se unge cu o bucata de slanina ca sa nu se prinda micii de el. Micii se formeaza cu mainile udate cu apa, apoi se pun pe gratar. Trebuie sa avem grija sa ii facem pe gratarul bine incins, altfel mititeii isi vor pierde sucul si raman tari.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui