Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Mititei

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne vita, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Pandele D.

Descrierea retetei: Micii sunt intotdeauna nelipsiti de la un gratar.

Ingrediente mititei:
1kg de carne de vaca de la gat
200g seu de vaca
cate un varf de cutit de piper, chimen, bicarbonat;
1 capatana de usturoi
sare
supa de oase de vaca

Preparare mititei:
Se trece prin masina de tocat carnea, impreuna cu grasimea. Se sareaza, se framanta ingloband supa de oase si se lasa sa stea 2-3 ore la frigider. Supa este un ingredient esential pentru ca mititeii sa iasa suculenti si carnea tocata sa stea legata. Se adauga un praf de piper, putin chimen pisat fin si un varf de cutit de bicarbonat. Se face separat un mujdei de usturoi cu putina zeama de carne, se strecoara si se adauga in tocatura de mici atat cat trebuie. Se da tocatura de mititei inca o data prin masina de tocat, apoi se iau cu lingura cantitati egale si, cu mainile udate in apa, formam mititei cam de aceeasi marime, pe care ii asezam pe o scandura. Se frig la gratar, la foc iute. In timpul cat se frig, se ung cu zeama de carne.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui