Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Mici (mititei) din carne de vaca

Categorii: Retete aperitive, Retete carne vita, Bucatarie romaneasca

Mici (mititei) din carne de vaca

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

A_Anton

Descrierea retetei:

Micii (mititeii) pregatiti dupa aceasta reteta de mici va vor iesi cu siguranta gustosi si suculenti. Micii ii puteti servi cu mustar si neaparat o bere rece. Pofta buna!

Ingrediente mici (mititei) din carne de vaca:

1 kg de carne grasa de vaca, tocata marunt
10 - 15 linguri de supa de carne si oase de vaca
2 lingurite cimbru uscat
1 1/2 lingurita piper proaspat macinat
1 lingurita ienibahar proaspat macinat
10 catei de usturoi pisati
1/3 lingurita chimen proaspat macinat
1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita suc lamaie
1 lingura ulei
sare

Modul de preparare a retetei:
Carnea de vaca bine tocata se framanta intr-o cratita impreuna cu condimentele si sarea. Se adauga bicarbonatul stins cu sucul de lamaie si se amesteca din nou, adaugand treptat cam 1/2 din supa de carne. Supa trebuie sa fie concentrata ca sa lege amestecul de carne tocata. Se da amestecul la frigider si se pregateste un mujdei de usturoi, care se amesteca in supa ramasa. Se scoate amestecul de carne pentru mici de la frigider si se inglobeaza si restul de supa si mujdeiul de usturoi. Pentru a ingloba mai multa supa se bate carnea de masa, ca un aluat de cozonaci. Micii trebuie sa inglobeze multa supa, altfel dupa ce sunt facuti la gratar vor fi uscati si tari. Daca punem suficienta supa si ii facem pe gratar la jar fierbinte, micii vor iesi suculenti si gustosi. Se framanta pasta de mici pana cand se obtine un amestec omogen, apoi se da la frigider pana a doua zi.
Se mai framanta o data pasta de mici, apoi se da forma micilor si se ung cu ulei. Se pregateste gratarul, iar cand jarul este format se unge gratarul cu putina slanina si se aseaza micii. Cand sunt tinuti pe gratar, micii se stropesc cu supa si mujdei de usturoi si se intorc de cateva ori pentru a se praji uniform pe toate partile.

Printeaza reteta Mici (mititei) din carne de vaca Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Placinta de carne

Descrierea retetei:

Se taie si se serveste cald sau rece cu muraturi sau sos de rosii.
Preparare reteta

Drob fara carne

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O reteta de drob fara carne, cu branza din soia, excelenta pentru un regim vegetarian.
Preparare reteta

Chifle umplute cu carne de pasare

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Acest fel de mancare, va va trezi pofta inca dinainte de a-l scoate din cuptor.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.