Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Mere umplute cu piept de pasare

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: urzica_marian

Descrierea retetei: Aceasta este o reteta traditionala ardeleneasca, o combinatie unica de fructe si carne, rezultand o mancare exceptionala.

Ingrediente mere umplute cu piept de pasare:
12 mere
400 g piept de pasare
75 g unt
1 lingura faina
1 lingura zahar
sare.

Preparare mere umplute cu piept de pasare:
Se desprinde carnea de pe os, se taie bucati si se prajeste cu jumatate din cantitatea de unt. Dupa
ce s-a rumenit usor, se adauga o ceasca de apa, putina sare si se fierbe inabusit pana scade tot lichidul. Se lasa sa se racoreasca, se trece de doua ori prin masina de tocat si se mai adauga sare, daca este nevoie.
In timp ce fierbe carnea, se spala merele, se taie un capacel in dreptul cozii, se scoate cat mai mult din miez, cu ajutorul unei lingurite, apoi se umplu cu carne tocata si se asaza intr-o cratita, cu taietura in sus.
Zaharul se caramelizeaza usor si se stinge cu un paharel de apa.
Untul ramas, se incinge, se pune faina si se stinge cu siropul de zahar ars; daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Se da in cateva clocote, apoi se toarna peste mere.
Cratita se pune in cuptor, la foc potrivit si se tine pana se inmoaie merele.
Se servesc fierbinti.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui