Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Mei cu lapte

Categorii: Retete prajituri, Retete de post, Bucatarie orientala

Reteta trimisa de: cristian

Descrierea retetei: Reteta simpla de mei cu lapte, care poate fi servita la micul dejun inclusiv de persoanele cu intoleranta la gluten.

Ingrediente mei cu lapte:
1/3 cana mei
1/3 cana apa
1 cana lapte
1 varf de lingurita sare
2 linguri stafide
miere, zahar vanilat, scortisoara

Preparare mei cu lapte:
Meiul este una dintre putinele cereale care pot fi consumate de catre persoanele cu intoleranta la gluten. In comparatie cu orezul (care de asemenea, nu contine gluten), aceiasi cantitate de mei furnizeaza de aproape doua ori mai multe proteine, ceea ce il recomanda suferinzilor de boala celiaca.

Pentru a prepara mei cu lapte se spala semintele si se pun la fiert in apa putin sarata. Cand incepe sa fiarba se da focul mic, se lasa sa fiarba cateva minute pana cand absoarbe apa, apoi se adauga laptele fierbinte si stafidele. Se acopera si se mai tine 20 - 30 minute pe foc mic, preferabil pe tabla pentru a nu se prinde. Se serveste indulcit cu miere si aromat cu zahar vanilat sau scortisoara. Pentru ca boabele de mei sa nu se intareasca, este bine sa adaugam mierea chiar inainte de a fi servit.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui