Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Omleta cu peste

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:preparate din oua. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: O omleta foarte buna daca doriti sa evitati carnea rosie.
Reteta mancare cu peste fructe de mare
Ingrediente omleta cu peste:
600 g de peste, 5 linguri de ulei de masline(sau de floarea-soarelui), 2 ardei grasi, 2 catei de usturoi, 6 oua, patrunjel
Preparare reteta

Paella

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Paella este o reteta traditionala Spaniola, o reteta de mancare gatita din pui si fructe de mare.
Reteta mancare cu peste fructe de mare
Ingrediente paella:
1 kg piept de pui dezosat, taiat fasii, 400 g creveti curatati, 3 ardei grasi taiati julien, 1 conserva de 200 g cu rosii in bulion, 1/2 pahar supa de pui, 3-4 pahare orez, 1 ceapa tocata, 3 catei de usturoi, taiati marunt, 50 - 70 ml ulei de masline, 1 lingurita zahar, sare, optional: piper alb, un varf lingurita sofran, patrunjel verde tocat
Preparare reteta

Prajitura cu miere si migdale

Categoria din care face parte reteta culinara:desert. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Aceasta prajitura se serveste pudrata cu zahar pudra obtinut prin macinarea zaharului tos cu coaja de lamaie, la mixer sau in piua.
Reteta prajituri de post - fara carne
Ingrediente prajitura cu miere si migdale:
Aluatul: 200 g de făină, 100 g de unt, 1 păhărel de apă, 1/2 linguriţă de sare, Cremă: 8 linguri de migdale, 3 linguri de miere, 2 linguri de smantină, 1 pahar cu lapte, 1 ou, 1 lamaie, zahăr pudră.
Preparare reteta

Pulpa de miel cu ierburi aromate (friptura de miel)

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:friptura gratar. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Pulpa de miel cu ierburi aromate este o reteta delicioasa, potrivita pentru o masa imbelsugata de Paste. Friptura de miel se serveste cu un sos pregatit din sosul lasat de miel, amestecat cu faina, unt si vin rosu.
Reteta mancare cu carne miel berbec
Ingrediente pulpa de miel cu ierburi aromate (friptura de miel):
1 pulpa de miel, ierburi aromate: rozmarin, cimbru, oregano, magheran, 3 capatani usturoi, 2 ardei iuti, ulei, sare, piper, cartofi noi, morcovi, pastarnac, 30 g unt, 30 g faina, 1 lamaie, vin rosu,
Preparare reteta

Salata de vinete cu sardele

Categoria din care face parte reteta culinara:aperitive. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Reteta culinara de salata de vinete cu sardele, o reteta cu specific mediteraneean.
Reteta mancare cu salate vegetale cruditati
Ingrediente salata de vinete cu sardele:
2 vinete, 2 fileuri de sardele afumate, 3 catei de usturoi, 1 ceapa mijlocie, 50 ml ulei masline
Preparare reteta

Salata greceasca de vara

Categoria din care face parte reteta culinara:salate. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Cu aceasta reteta culinara veti pregati o salata usoara de vinete si ardei copti cu iaurt, foarte potrivita pentru zilele calduroase de vara. Serviti salata rece, de la frigider.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente salata greceasca de vara:
4 ardei graşi, 2 vinete mari, 1 cutie mica de iaurt, 1 lamaie, 3 căţei de usturoi, 3 linguri de ulei, sare, piper
Preparare reteta

Sarmale turcesti de berbec (miel) in foi de vita

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Reteta orientala de sarmalute din carne de miel, berbec sau oaie, in foi de vita de vie.
Reteta mancare cu carne miel berbec
Ingrediente sarmale turcesti de berbec (miel) in foi de vita:
300 g carne de miel sau berbec, 20 foi de viţă, 2 cepe, 100 g orez, 100 g stafide, 1 pahar ulei, 2 cesti de apa, 1 cub supa Knorr sau delikat, 1 galbenus, 1 lingura faina, 1 lamaie,
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.