Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Friptura de miel marinat in sos de iaurt

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:friptura gratar. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Friptura de miel marinat in sos de iaurt este o reteta culinara delicioasa pentru masa de Pasti. Carnea de miel pregatita astfel va fi mai frageda si va avea o aroma deosebita, insa trebuie sa lasam carnea de miel la marinat cel putin 12- 24 ore pentru a avea rezultate bune. Cand o lasam mai putin, pulpa de miel trebuie crestata mai adanc, pentru ca sosul sa o marineze mai repede. Pofta buna!
Reteta mancare cu carne miel berbec
Ingrediente friptura de miel marinat in sos de iaurt:
2 kg carne miel (pulpa de miel), 250 g iaurt, 3 lamai, 1 legatura rozmarin proaspat sau 3-5 lingurite frunze uscate de rozmarin, 2 linguri ulei de masline, 6 catei de usturoi, 2 lingurite sare, 1 lingurita piper macinat
Preparare reteta

Friptura picanta

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:friptura gratar. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Se serveste cu legume fierte, pireu de cartofi, etc.
Reteta mancare cu carne porc
Ingrediente friptura picanta:
800 g pulpa de porc, 10 boabe de piper, 8 cuisoare, 11/2 lingurita de maghiran, 2 lingurlte de scortisoara, 1 cescuta de coniac, 200 g de ceafa, 350 g de rosii, 250 g de cartofi, 100 g de masline, 2 cepe, sare, piper, 7-8 linguri de ulei.
Preparare reteta

Gazpacho andaluz

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Gazpacho andaluz face parte din supele reci, nefierte. Acest gazpacho se prepara cu putin timp inainte de a fi servit pentru a pastra prospetimea legumelor, si se serveste la rece.
Reteta mancare de post
Ingrediente gazpacho andaluz:
10 rosii mari, 1 castravete, 1 ardei gras, 1 catel de usturoi, ulei de masline, oter de vin, sare,
Preparare reteta

Hering marinat

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:aperitive. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Heringul marinat este foarte gustos si mai dietetic decat macroul marinat, intrucat este un peste mai slab.
Reteta mancare cu peste fructe de mare
Ingrediente hering marinat:
1 kg hering, 250 ml apa, 100 ml otet (9 grd.), 50 ml ulei, 1 lingurita cu varf sare, 1 ceapa mica (80g) taiata Julien, Condimente pentru hering marinat: 2 foi dafin, 10 - 15 boabe piper, 1 lingurita boabe de mustar, 1-2 boabe enibahar
Preparare reteta

Mancare de vinete (Iman)

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Aceasta mancare de legume este un mod savuros de a va asigura necesarul de vitamine, minerale si fibre din surse naturale.
Reteta mancare de post
Ingrediente mancare de vinete (iman):
4 vinete, 5 cepe, 1 căţel de usturoi, 300 g de roşii, 4 linguri de ulei, sare, piper, frunze de ţellnă.,
Preparare reteta

Mancare marocana de carne cu fructe

Categoria din care face parte reteta culinara: . Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: O tocanita specific marocana, cu ingrediente aromate si gust exotic.
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente mancare marocana de carne cu fructe:
750 g de carne de vită, 3 linguri de ulei, ceapa, 2 gutui, 1 felie dovleac, 6 felii ananas, 3 mere, 2 linguri zahar pudra, sare, piper, 1 lingurita scortisoara pisata, 2 linguri otet balsamic
Preparare reteta

Muraturi turcesti

Categoria din care face parte reteta culinara:muraturi conserve. Este specifica bucatariei: mediteraneana
Descrierea retetei: Muraturile turcesti sunt preparate dupa o reteta turceasca de muraturi. Se pot servi la orice fel de mancaruri si au avantajul ca legumele, fiind taiate cubulete, se mureaza repede, in circa 1 saptamana.
Reteta mancare de post
Ingrediente muraturi turcesti:
gogosari, gogonele verzi, morcovi, varza alba, telina, ceapa, conopida, Condimente pentru muraturile turcesti: boabe de mustar, boabe de piper, sare, zahar sau miere de albine, foi dafin., Saramura de muraturi: 1/3 otet, 2/3 apa.
Preparare reteta

Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.