Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Medalion de pasare in aspic

Categorii: Retete racituri, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Mariana

Descrierea retetei: Aceasta mancare este o alternativa la piftia de porc, fiind la fel de gustoasa dar continand mult mai putine grasimi. Este perfecta pentru sarbatoarea de Pasti sau Craciun, pentru masa de Anul Nou.

Ingrediente medalion de pasare in aspic:
590 g carne de pasare fiarta
500 g salata a la rus
300 g aspic preparat din supa de pasare
2 linguri faina
50 g unt
1 ceasca lapte
10 g gelatina
sare
1 gogosar sau 2 rosii.

Preparare medalion de pasare in aspic:
Carnea de pasare se desoseaza si se taie in cubulete.

Din supa in care a fiert gaina se prepara un aspic in modul urmator: se inmoaie gelatina in putina apa rece, se scote si se pune intr-o ceasca cu zeama fierbinte, amestecand pana cand se dizolva bine. Apoi se amesteca bine zeama cu gelatina dizolvata. Pentru ca aspicul (piftia) sa fie transparenta, este bine sa se limpezeasca zeama. Pentru aceasta. se adauga la supa fierbinte un albus batut spuma si 3 linguri de vin alb mai sec. Acest amestec se va coagula retinand orice particule mai mici. Se strecoara apoi totul printr-un tifon si se lasa deoparte.
Din unt, faina si lapte se prepara un sos alb la care se adauga si gelatina desfacuta cu putina supa fierbinte. Se amesteca pana cand se omogenizeaza bine, se lasa sa se raceasca si se pun cubuletele de carne.
Din salata a la rus se aranjeaza pe platou medalioane rotunde, peste care se pune un strat de carne de pasare cu sos.
Din gogosar sau rosii se taie floricele, stelute sau alte forme, cu care se decoreze fiecare medalion. Se incalzeste 3/4 din aspic si dupa ce s-a inmuiat se toarna peste fiecare medalion. Restul de aspic se toaca si se asaza in jurul medalioanelor. Se pune platoul la rece si se tine pana se serveste.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui