Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Medalion de pasare in aspic

Categorii: Retete racituri, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de:

Mariana

Descrierea retetei:

Aceasta mancare este o alternativa la piftia de porc, fiind la fel de gustoasa dar continand mult mai putine grasimi. Este perfecta pentru sarbatoarea de Pasti sau Craciun, pentru masa de Anul Nou.

Ingrediente medalion de pasare in aspic:

590 g carne de pasare fiarta
500 g salata a la rus
300 g aspic preparat din supa de pasare
2 linguri faina
50 g unt
1 ceasca lapte
10 g gelatina
sare
1 gogosar sau 2 rosii.

Modul de preparare a retetei:
Carnea de pasare se desoseaza si se taie in cubulete.

Din supa in care a fiert gaina se prepara un aspic in modul urmator: se inmoaie gelatina in putina apa rece, se scote si se pune intr-o ceasca cu zeama fierbinte, amestecand pana cand se dizolva bine. Apoi se amesteca bine zeama cu gelatina dizolvata. Pentru ca aspicul (piftia) sa fie transparenta, este bine sa se limpezeasca zeama. Pentru aceasta. se adauga la supa fierbinte un albus batut spuma si 3 linguri de vin alb mai sec. Acest amestec se va coagula retinand orice particule mai mici. Se strecoara apoi totul printr-un tifon si se lasa deoparte.
Din unt, faina si lapte se prepara un sos alb la care se adauga si gelatina desfacuta cu putina supa fierbinte. Se amesteca pana cand se omogenizeaza bine, se lasa sa se raceasca si se pun cubuletele de carne.
Din salata a la rus se aranjeaza pe platou medalioane rotunde, peste care se pune un strat de carne de pasare cu sos.
Din gogosar sau rosii se taie floricele, stelute sau alte forme, cu care se decoreze fiecare medalion. Se incalzeste 3/4 din aspic si dupa ce s-a inmuiat se toarna peste fiecare medalion. Restul de aspic se toaca si se asaza in jurul medalioanelor. Se pune platoul la rece si se tine pana se serveste.

Printeaza reteta Medalion de pasare in aspic Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Rosii umplute cu carne de pasare si ciuperci

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Acesta este un fel de mancare foarte aspectuos, gustos si apetisant, un fel de mancare demn de cel mai bun restaurant.
Preparare reteta

Gaina in aspic (piftie de gaina)

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Cu aceasta reteta de piftie de gaina veti mancare foarte buna pentru sarbatorile de iarna.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.