Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Marmelada de prune

Categorii: Retete prajituri, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Silvia M.

Descrierea retetei: Marmelada de prune este o reteta care foloseste mai mult zaharul natural al fructelor. Va sunt necesare prune bine coapte.

Ingrediente marmelada de prune:
1kg prune
400g zahar

Preparare marmelada de prune:
Se aleg prune bine coapte (perje brumarii), la care samburele iese usor. Se spala, se curata de pielita, se scot samburii si se pun fructele in cratita, impreuna cu zaharul. Daca prunele sunt foarte dulci, se pot pune numai 300 sau 350g zahar. Se tin putin pana incep sa lase zeama, apoi se pun la fiert. Mai intai pe foc moale, pana se topeste complet zaharul, apoi la foc iute, amestecand mereu cu lopatica.
La marmelada de prune se poate adauga si vanilie sau o coaja de lamaie intreage, pe care o scoatem dupa ce marmelada a fiert. Se pune calda in borcan, se lasa sa se raceasca si sa prinda coaja, apoi se leaga borcanul cu celofan sau hartie pergament.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui