Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Mancare de urzici (tocanita de urzici, ciulama de urzici)

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Luminita P

Descrierea retetei: Aceasta reteta de urzici cu usturoi este foarte gustoasa si sanatoasa. Ciulamaua de urzici se serveste calda, cu mamaliguta fierbinte.

Ingrediente mancare de urzici (tocanita de urzici, ciulama de urzici):
4 gramezi mari de urzici
1 ceapa mica
150 g unt
300 - 500 g lapte
1 capatana usturoi romanesc

Preparare mancare de urzici (tocanita de urzici, ciulama de urzici):
Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie bine. Se scurg urzicile foarte bine (apa care ramane poate fi folosita la ciorba sau bors), se toaca foarte marunt. Urzicile sunt mai tari si trebuiesc tocate marunt, eventual utilizand mixerul.
Se caleste ceapa, se adauga urzicile tocate si 4 linguri de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se adauga untul si lapte, pana cand se ajunge la consistenta dorita.
Mancarea de urzici trebuie sa fiarba la foc mic, pe tabla. Trebuie sa se amestece des, deoarece se prinde usor. Cand este aproape gata, adaugam usturoiul facut mujdei si mai tinem urzicile pe foc 2-3 clocote.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui