Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Mancare de mazare cu carne de pui

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne pasare, Bucatarie balcanica

Reteta trimisa de: ana c.

Descrierea retetei: Reteta culinara pentru o mancare de mazare gustoasa, pregatita cu carne de pui.

Ingrediente mancare de mazare cu carne de pui:
300 g pui (piept sau pulpe)
500 g mazare verde
100 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion
1 ceapa mica
1 lingura faina
ulei, sare, frunze de patrunjel

Preparare mancare de mazare cu carne de pui:
Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea de pui - pieptul se taie in bucati potrivite, pulpele se pot pune intregi; se adauga si 1/3 lingurita de sare. Se lasa sa se inabuse aprox. 10 minute, apoi se adauga mazarea, apa cat sa acopere mancarea si se lasa sa fiarba. Se poate folosi mazare proaspata, mazare congelata sau mazare din conserva; daca folosim mazare de la conserva trebuie sa inabusim ceva mai mult timp carnea inainte de a adauga mazarea, pentru ca aceasta este deja fiarta.
Dupa 20-30 minute, daca carnea si mazarea sunt fierte, se dizolva faina in sucul de rosii si se adauga la mancare. Se potriveste de sare, se mai lasa pe foc cateva minute apoi se da la o parte, se presara cu frunze de patrunjel tocate si se poate servi.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui