Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Mancare de cartofi umpluti, cu sos de smantana

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Anca Marcu

Descrierea retetei: Aceasta gustare este delicioasa! Poate fi consumata si a doua zi, se incalzeste imediat in cuptorul cu microunde. Reteta se poate prepara si fara ceapa calita, pentru persoanele sensibile.

Ingrediente mancare de cartofi umpluti, cu sos de smantana:
2 kg cartofi
450-500 g carne de pasare fiarta
1 ceapa
1 ou
150 g unt
200 g smantana
1 lingura faina
2 linguri cascaval ras
Condimente: sare, piper, patrunjel verde tocat.

Preparare mancare de cartofi umpluti, cu sos de smantana:
1. Se aleg cartofi mari si frumosi, se curata de coaja, se ung cu putin unt fiecare. Se pun la cuptor, pe o tava, sa se coaca.
2. In timp ce se coc cartofii, se prepara umplutura: carnea de pasare, impreuna cu ceapa tocata marunt si calita in unt, se trece prin masina de tocat, se amesteca cu oul si verdeata si se potriveste de sare si piper.
3. Cartofii se incearca cu o furculita: daca aceasta intra usor in ei, inseamna ca s-au copt: se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se golesc la mijloc cu o lingurita, cu atentie pentru a nu se rupe si se asaza pe o tava.
4.Se umplu cartofii cu compozitia preparata anterior si se asaza in randuri concentrice intr-o cratita. Din unt, faina si smantana se prepara sosul care se toarna peste cartofii umpluti. Daca sunteti la regim de slabire se poate renunta la unt iar in locul smantanii se foloseste iaurt - in acest caz reteta va contine foarte putina grasime, carnea de pasare fiind slaba.
Se presara cascaval ras deasupra si se pune cratita in cuptor, la foc potrivit, 20-25 minute. Cand este gratinata, mancarea este gata. Se servesc calzi. Pofta buna!

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui