Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Mancare chinezeasca de porc cu vinete

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne porc, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Georgiana

Descrierea retetei: Aceasta mancare chinezeasca de porc cu vinete este o reteta traditionala de mancare chinezeasca Sichuan, in care gustul picant al vinetelor cu sos iute este temperat de gustul dulce al carnii de porc.

Ingrediente mancare chinezeasca de porc cu vinete:
3 vinete usoare, aprox. 500 g
200 g carne porc tocata
100 g praz tocat
2 linguri sos iute cu usturoi
2 linguri sos soia
2 linguri otet chinezesc de orez
2 linguri vin chinezesc de orez
2 linguri usturoi tocat
2 linguri ghimbir tocat sau ras
1 lingurita zahar
ulei prajit
sare

Preparare mancare chinezeasca de porc cu vinete:
Vinetele se curata si se taie rondele. Se pune sare grumjoasa, se lasa 15 minute apoi se spala si se storc. Se prajesc in ulei, cate 1 minut pe fiecare parte, apoi se dau deoparte.
Carnea tocata de porc se caleste in putin ulei, cu usturoi si ghimbir. Se amesteca folosind o lingura de lemn, si se desfac cocoloasele care se formeaza cand calim carnea tocata de porc. Se da deoparte dar se tine la caldura.
Sosul iute cu usturoi se amesteca impreuna cu sos de soia, otet, vinul chinezesc de orez, zahar, 1/2 pahar de apa si se pune pe foc, Cnad fierbe se adauga vinetele prajite. Se lasa sa fiarba 3 minute, se adauga prazul tocat foarte fin si se mai lasa pe foc 2 minute.
Se pun vinetele pe un platou, se aranjeaza si carnea de porc, se toarna sosul si se serveste imediat, fierbinte.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui