Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Maioneza

Categorii: Retete sosuri, Retete de post (fara carne), Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Eugen. I

Descrierea retetei: Maioneza se folosete la prepararea diverselor alimente, precum sandvisuri, salate, etc.

Ingrediente maioneza:
Pentru fiecare galbenus pus, se socoteste 100g untdelemn, 1/2 lingurita de zeama de lamaie, sare si piper.

Preparare maioneza:
Se pun galbenusurile intr-un castronas, se adauga putina sare si piper (urmand sa se mai adauge in cursul prepararii). Se amesteca cu o lingura de lemn cateva minute, apoi se toarna cate o picatura de untdelemn, frecand mereu. Dupa ce maioneza incepe sa se inchege, se pot turna mai multe picaturi, sau un fir continuu, dar subtire, ca o ata. Din cand in cand se picura zeama de lamaie. Se gusta maioneza daca este destul de acra, de sarata si de piperata. Se adauga ce lipseste.
Daca este prea grosa, maioneza se poate subtia cu putina apa rece.
Daca i se adauga 1-2 linguri de smantana, maioneza capata un gust si mai bun. Ca sa se lege bine maioneza, ouale trebuie sa fie proaspete, iar untdelemnul sa nu fie prea rece.
Retete-Mancare.ro:Inainte de a prepara maioneza asigurati-va ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Pentru a micsora riscul ca maioneza sa se taie folositi oua cat mai proaspete: lecitina continuta in galbenus este in cantitate mai mare in cazul oualelor proaspete, iar aceasta substanta este responsabila cu mentinerea emulsiei.
Pentru a repara maioneza taiata se procedeaza in modul urmator: se pune intr-un alt castron un glbenus de ou, se freaca impreuna cu o lingurita de suc de lamaie si se adauga, putin cate putin, maioneza taiata, in timp ce o batem cu mixerul.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui