Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2014 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Macrou marinat

Categorii: Retete aperitive, Retete peste fructe de mare, Bucatarie balcanica

Reteta trimisa de: ion_p

Descrierea retetei: Macroul marinat este o reteta delicioasa de peste marinat, macroul fiind mai gras si foarte potrivit pentru prepararea acestei retete deosebite.

Ingrediente macrou marinat:
1 kg macrou
250 ml apa
100 ml otet (9 grd.)
50 ml ulei
1 lingurita cu varf sare
1 ceapa mica (80g) taiata Julien
Condimente pentru macrou marinat: 2 foi dafin, 10 - 15 boabe piper, 1 lingurita boabe de mustar, 1-2 boabe enibahar

Preparare macrou marinat:
Macroul se curata de intestine, se indeparteaza capul si aripioarele, se spala cu apa rece. Se taie apoi in rondele (medalioane) groase de 1,5 cm si se tine la rece. Se recomanda ca pregatirea pestelui sa se faca inainte de dezghetarea lui completa, pentru ca se curata si se taie medalioane mult mai usor.
Se prepara apoi saramura pentru marinat: se pune apa la fiert impreuna cu otetul, uleiul, sarea, ceapa si condimentele. Se lasa sa clocoteasca 3 minute apoi se pune saramura la racit. Cand saramura este rece, se pune pe fundul unui borcan (de aprox. 1l pentru aceasta cantitate de macrou) saramura amestecata, apoi un strat de peste, iar saramura amestecata, pana cand terminam pestele. Trebuie sa avem in vedere ca intre straturile de peste sa punem si condimente si felioare de ceapa, pentru ca pestele sa se marineze uniform. De asemenea, saramura trebuie sa acopere tot pestele.
Se acopera borcanul cu macroul pus la marinat si se tine la frigider 5- 7 zile. Se poate pastra apoi, la frigider, 5 - 7 zile.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui