Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Limba cu sos ragu

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne vita, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Elena D.

Descrierea retetei: Reteta culinara de limba cu sos ragu.

Ingrediente limba cu sos ragu:
300 g limba
1 morcov
1 patrunjel
1/2 telina
1 ceapa
100 ml vin
50 ml suc de rosii
100 g masline
1 foaie dafin
25 g faina
50 ml ulei
20 g zahar
piper

Preparare limba cu sos ragu:
Limba de porc sau de vaca se curata si se spala bine cu o periuta. Limba curatata si spalata se pune la fiert in oala sub presiune, in apa cu o lingurita de sare sau cu delikat. Limba va fierbe in 1 - 1,5 ore. Cand este bine fiarta pielita tare care acopera limba se desface singura la varf, iar furculita intra usor in carne.
Limba fiarta se va curata de pielita care o acopera. Limba se curata fierbinte, altfel pielita se va jupui mai greu. Unde nu se poate jupui, pielita se va curata cu un cutit.
Zarzavatul se rade si se caleste impreuna cu ceapa. Se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba si se lasa zarzavatul sa fiarba 45 minute. Apoi se strecoara supa iar zarzavatul se paseaza cu mixerul sau se trece prin sita. Faina se dizolva in vin si suc de rosii si se adauga la sos, impreuna cu restul ingredientelor. Se pun la mancare si feliile de limba. Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 2-3 linguri de apa fierbinte, se topeste in apa si se adauga la limba cu sos ragu. Cratita se baga la cuptor 20 minute, sa fiarba maslinele, apoi se potriveste de sare.
Limba cu sos ragu se serveste rece, ca fel intai, dar se poate servi si calda, cu garnitura de spaghetti.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui