Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Elena D.

Descrierea retetei:

Reteta culinara de limba cu sos ragu.

Ingrediente limba cu sos ragu:

300 g limba
1 morcov
1 patrunjel
1/2 telina
1 ceapa
100 ml vin
50 ml suc de rosii
100 g masline
1 foaie dafin
25 g faina
50 ml ulei
20 g zahar
piper

Modul de preparare a retetei:
Limba de porc sau de vaca se curata si se spala bine cu o periuta. Limba curatata si spalata se pune la fiert in oala sub presiune, in apa cu o lingurita de sare sau cu delikat. Limba va fierbe in 1 - 1,5 ore. Cand este bine fiarta pielita tare care acopera limba se desface singura la varf, iar furculita intra usor in carne.
Limba fiarta se va curata de pielita care o acopera. Limba se curata fierbinte, altfel pielita se va jupui mai greu. Unde nu se poate jupui, pielita se va curata cu un cutit.
Zarzavatul se rade si se caleste impreuna cu ceapa. Se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba si se lasa zarzavatul sa fiarba 45 minute. Apoi se strecoara supa iar zarzavatul se paseaza cu mixerul sau se trece prin sita. Faina se dizolva in vin si suc de rosii si se adauga la sos, impreuna cu restul ingredientelor. Se pun la mancare si feliile de limba. Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 2-3 linguri de apa fierbinte, se topeste in apa si se adauga la limba cu sos ragu. Cratita se baga la cuptor 20 minute, sa fiarba maslinele, apoi se potriveste de sare.
Limba cu sos ragu se serveste rece, ca fel intai, dar se poate servi si calda, cu garnitura de spaghetti.

Printeaza reteta Limba cu sos ragu Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Chiftele cu sos de rosii

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

De cate ori preparam chiftele putem pregati ca fel doi aceasta mancare foarte simpla dar foarte gustoasa. Poate fi servita simpla, cu piure de cartofi sau chiar cu paste.
Preparare reteta

Limba cu sos de ceapa

Descrierea retetei:

Reteta culinara de limba cu sos de ceapa.
Preparare reteta

Limba cu maioneza

Descrierea retetei:

Reteta de limba cu maioneza, o mancare care se serveste rece, putand fi servita si ca aperitiv.
Preparare reteta

Limba cu masline

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Limba cu masline este o mancare gustoasa, care se va servi ca fel intai.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.