Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Limba cu maioneza

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne vita, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Elena D.

Descrierea retetei: Reteta de limba cu maioneza, o mancare care se serveste rece, putand fi servita si ca aperitiv.

Ingrediente limba cu maioneza:
300 g limba
200 g maioneza
100 ml smantana
2-3 linguri vin
tarhon, patrunjel

Preparare limba cu maioneza:
Limba de porc sau de vaca se curata si se spala bine cu o periuta. Limba curatata si spalata se pune la fiert in oala sub presiune, in apa cu o lingurita de sare sau cu delikat. Limba va fierbe in 1 - 1,5 ore. Cand este bine fiarta pielita tare care acopera limba se desface singura la varf, iar furculita intra usor in carne.
Limba fiarta se va curata de pielita care o acopera. Limba se curata fierbinte, altfel pielita se va jupui mai greu. Unde nu se poate jupui, pielita se va curata cu un cutit. Limba curatata de pielita se taie in felioare de cca. 1 cm grosime.
Feliile de limba se aseaza pe un platou, putin suprapuse. Se toarna peste limba astfel aranjata un sos obtinut din maioneza, smantana, vin. Peste limba cu sos de maioneza se presara tarhon sau patrunjel tocat marunt.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui