Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Leustean conservat

Categorii: Retete muraturi conserve, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Luminita P

Descrierea retetei: Leusteanul este aroma traditionala a ciorbelor si borsurilor romanesti, insa leusteanul isi schimba aroma atunci cand il uscam. Aceasta metoda de conservare asigura mentinerea prospetimii si aromei unice a leusteanului romanesc.

Ingrediente leustean conservat:
Leustean
sare (1-2 linguri de sare grunjoasa la fiecare legatura de leustean)

Preparare leustean conservat:
Leusteanul este aroma traditionala a ciorbelor si borsurilor romanesti insa isi schimba aroma cand este uscat. In special pentru romanii din strainatate este o problema aprovizionarea cu leustean, acesta fiind dificil de transportat in stare proaspata. Aceasta reteta va asigura insa mentinerea prospetimii si aromei unice a leusteanului romanesc.
Se alege leusteanul si se spala. Se toaca apoi marunt si se amesteca intr-o cratita de inox cu sare. Se lasa 10 minute pentru ca leusteanul sa se mai inmoaie, apoi se preseaza intr-un borcan cu filet. La gura borcanului se mai pune un strat subtire de sare, se fixeaza capacul si se pastreaza la frigider, fara a-l congela. Dupa cateva zile poate fi scos din frigider si tinut chiar si mai multe zile la temperatura camerei, timp in care poate fi transportat.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui