Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Legume sote

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: cristian

Descrierea retetei: Legumele sote pot fi servite ca atare sau insotind un fel de mancare principal (friptura etc.). Calind legumele la foc iute un timp scurt vom obtine un sote viu colorat, apetisant.

Ingrediente legume sote:
Amestec de legume
ulei
sare, condimente

Preparare legume sote:
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. In cazul rosiilor este bine sa indepartam semintele si sucul acestora pentru a nu astepta apoi sa se evapore. Vrem sa le calim rapid si sa isi pastreze forma si culoarea, nu sa preparam o tocanita.
Se incinge uleiul in tigaie. Se adauga legumele in ordinea inversa timpului de preparare:
- intai se adauga legume a caror preparare dureaza: morcovi, cartofi;
- legume cu timp relativ lung de preparare: ceapa, fasii de ardei gras, brocoli;
- legume cu timp scurt de preparare: ciuperci, rosii;
- legume cu timp foarte scurt de preparare: spanac, verdeturi.
Atentie, in cazul in care preparati sote de legume in care doriti sa adaugati ciuperci, rondele de dovlecel sau vinete, trebuie sa puneti de la inceput un pic de ulei in plus, intrucat aceste legume vor absorbi o cantitate mai mare.
Legumele sote sunt gata in 3 - 5 minute, in functie de ingredientele utilizate. Se aranjeaza sote-ul pe farfurii intinse, se presara sare, piper si verdeata tocata.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui