Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Lasagna cu vinete

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post (fara carne), Bucatarie italiana

Reteta trimisa de: Anna Maria Gh

Descrierea retetei: Lasagna cu vinete este o reteta usoara, potrivita anotimpului cald.

Ingrediente lasagna cu vinete:
1 kg vinete
1/2 kg rosii
foi de lasagna
200 g branza telemea
100 g cascaval
ulei pentru prajit, ulei de masline, pasta de masline, sare, piper, patrunjel verde tocat

Preparare lasagna cu vinete:
Se pun foile de lasagna la fiert in apa cu sare, si se pregatesc conform instructiunilor producatorului. Se scot apoi din apa si se lasa pe un servet curat, sa se scurga apa.
Vinetele se spala, se taie felii de 1/2 cm si se prajesc putin in ulei, cate 1 minut pe fiecare fata. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se taie rondele.
Se unge o tava cu putin ulei, se intinde un strat de foi lasagna, se presara telemea rasa, apoi se pun alternativ straturi de vinete, felii de rosii, foi lasagna presarate cu telemea rasa. Se dilueaza 4 linguri de pasta de masline cu 6 linguri de ulei de masline si se stropeste fiecare strat de rosii, apoi se presara patrunjel verde, tocat. Ultimul strat trebuie sa fie de foi lasagna si se presara cu cascaval ras. Se baga apoi lasagna de vinete in cuptorul incins, si se lasa 30 - 40 minute.




Turnati putin ulei intr-o forma de budinca, presarati cascaval ras si asezati deasupra, alternativ, un strat de rosii, unul de lazane, unul de vinete unse cu piure de masline si repetati operatiunea, terminand cu un strat de lazane.

Presarati telemeaua sfaramata si dati-le din nou la cuptor - circa 30 de minute - sa se gratineze. Inainte de-a servi, lasati-le vreo 5 minute sa se odihneasca.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui