Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Anna Maria Gh

Descrierea retetei:

Lasagna cu vinete este o reteta usoara, potrivita anotimpului cald.

Ingrediente lasagna cu vinete:

1 kg vinete
1/2 kg rosii
foi de lasagna
200 g branza telemea
100 g cascaval
ulei pentru prajit, ulei de masline, pasta de masline, sare, piper, patrunjel verde tocat

Modul de preparare a retetei:
Se pun foile de lasagna la fiert in apa cu sare, si se pregatesc conform instructiunilor producatorului. Se scot apoi din apa si se lasa pe un servet curat, sa se scurga apa.
Vinetele se spala, se taie felii de 1/2 cm si se prajesc putin in ulei, cate 1 minut pe fiecare fata. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se taie rondele.
Se unge o tava cu putin ulei, se intinde un strat de foi lasagna, se presara telemea rasa, apoi se pun alternativ straturi de vinete, felii de rosii, foi lasagna presarate cu telemea rasa. Se dilueaza 4 linguri de pasta de masline cu 6 linguri de ulei de masline si se stropeste fiecare strat de rosii, apoi se presara patrunjel verde, tocat. Ultimul strat trebuie sa fie de foi lasagna si se presara cu cascaval ras. Se baga apoi lasagna de vinete in cuptorul incins, si se lasa 30 - 40 minute.




Turnati putin ulei intr-o forma de budinca, presarati cascaval ras si asezati deasupra, alternativ, un strat de rosii, unul de lazane, unul de vinete unse cu piure de masline si repetati operatiunea, terminand cu un strat de lazane.

Presarati telemeaua sfaramata si dati-le din nou la cuptor - circa 30 de minute - sa se gratineze. Inainte de-a servi, lasati-le vreo 5 minute sa se odihneasca.

Printeaza reteta Lasagna cu vinete Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Zacusca de vinete si gogosari

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta zacusca se poate pastra si peste iarna. Pentru aceasta, cand este gata zacusca se pune in borcane, se acopera cu hartie pergament si se leaga, apoi se fierbe 1/2 h intr-un vas cu apa.
Preparare reteta

Mancare chinezeasca de porc cu vinete

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta mancare chinezeasca de porc cu vinete este o reteta traditionala de mancare chinezeasca Sichuan, in care gustul picant al vinetelor cu sos iute este temperat de gustul dulce al carnii de porc.
Preparare reteta

Vinete umplute II

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Vinetele umplute se servesc fierbinti, si de aceea, inainte de a fi servite, se dau la cuptor 1/2 ora.
Preparare reteta

Musaca de vinete

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Musacaua de vinete este o reteta excelenta, cu multe vegetale dar care este in acelasi timp si satioasa.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.