Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Lasagna cu dovlecei

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post (fara carne), Bucatarie italiana

Reteta trimisa de: ana c.

Descrierea retetei: Aceasta este reteta de lasagna cu dovlecei, in care aluatul de lasagna se inlocuieste cu felii de dovlecei pane.

Ingrediente lasagna cu dovlecei:
2-3 dovlecei mari
450 g branza telemea
1 ou plus un albus
200 g mozzarella
2 pahare sos de spaghete
1/4 pahar parmezan ras
sare, piper, ulei, 1 lingurita oregano

Preparare lasagna cu dovlecei:
Se incalzeste cuptorul. Intre timp se taie dovleceii in lung, in felii de 5 mm grosime. Fiecare felie se presara cu sare, piper si se trece prin faina, apoi se prajesc feliile de dovlecel in ulei, pe fiecare parte, pana devin un pic aurii. Se scot feliile de dovelcei din ulei si se scurg pe un servet de hartie.
Se amesteca oul, albusul de ou, branza telemea, oregano si 1/2 din cantitatea de parmezan, pregatindu-se sosul alb pentru lasagna.
Se pune un strat de sos de spaghete intr-o tava, urmat de un strat de dovlecei prajiti. Deasupra se intinde un strat de sos alb de lasagna si 1/2 din cantitatea de mozzarela. Se repeta pentru urmatorul strat. Deasupra se pudreaza lasagana cu restul de parmezan.
Se pune lasagna cu dovlecei la cuptor pana cand se topeste branza de deasupra si incepe sa devina aurie - aproximativ 40-50 minute.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui