Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Lapte condensat

Categorii: Retete prajituri, , Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: cristian

Descrierea retetei: Reteta pentru prepararea laptelui condensat.

Ingrediente lapte condensat:
Pentru 250 ml lapte condensat:
500 ml lapte
2 - 3 linguri zahar
3 - 4 linguri lapte praf

Preparare lapte condensat:
1. Laptele se pune la fiert la bain-marie sau pe abur. Pentru lapte se foloseste un castron de inox, cat mai larg, pentru a se evapora cat mai repede apa.
2. Cand apa incepe sa fiarba se da focul cat mai mic.
3. Amestecam din cand in cand in lapte, spargand pojghita care se formeaza deasupra. La inceput aceasta se va dizolva singura in lapte, cand laptele capata consistenta laptelui condensat nu se va mai dizolva dar nu va faceti griji.
4. Laptele scade cam la 200 ml dupa aproximativ 3 ore de stat la abur, devenind gros, de culoare crem si avand mirosul caracteristic de lapte condensat, datorat caramelizarii lactozei. Se adauga atunci zaharul si se dizolva, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
5. Se pune laptele condensat in paharul mixerului. Se adauga cateva linguri de lapte praf si se omogenizeaza folosind gheara mixerului. Laptele condensat va deveni cremos. Se pot adauga pana la 5 - 6 linguri de lapte praf neindulcit, pentru a obtine consistenta dorita.
6. Laptele condensat poate fi utilizat pentru cafea, ceai sau alte retete culinare, spre exemplu pentru prepararea unui cocktail Irish Cream.
Laptele condensat ramas se poate pastra la frigider, in borcane inchise ermetic. Deoarece unele capace au un miros care nu poate fi indepartat indiferent de cate ori sunt spalate iar laptele condensat tinde sa absoarba mirosurile neplacute, puneti o folie de aluminiu pe gura borcanului si apoi insurubati capacul.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui