Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Langosi

Categorii: Retete pizza placinte paine, Retete de post (fara carne), Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Anna Maria Gh

Descrierea retetei: Reteta de langosi. Langosile sunt preparate dupa o reteta culinara traditionala Ungara, care foloseste un aluat pe baza de cartofi si faina. Langosile pot fi servite ca aperitiv sau ca desert.

Ingrediente langosi:
1 kg faina
2 oua
25 g drojdie
250 g cartofi
50 g zahar pudra vanilat (pentru pudrat)
10 g sare
ulei pentru prajit

Preparare langosi:
Compozitia de coca pentru langosi se prepara cu cartofi. Pentru aceasta punem din timp cartofii sa fiarba in coaja, in apa cu sare, aproximativ 1h. Cand au fiert (se incearca folosind o furculita) se curata de coaja (fierbinti se vor curata mai usor), se lasa sa se raceasca si apoi se dau pe razatoare sau se paseaza.
Se freaca drojdia cu 1 lingurita de zahar sa se lichefieze; se dizolva apoi in 50 ml de apa calduta si se amesteca faina, pregatindu-se astfel maiaua. Se lasa la crescut, intr-un vas acoperit, pus la loc calduros, pana isi dubleaza volumul - aproximativ 10 - 15 minute.
Maiaua se framanta cu faina, ouale, sarea, cartofii si apa, pana se obtine o coca mai moale. Coca pentru langosi se pune intr-un lighenas, se acopera si se lasa sa creasca, 30 - 40 minute.
Din aceasta coca se formeaza langosile, care pot fi sferice sau aplatizate, sau chiar impletite. Daca preparati langosile in casa si folositi o tigaie este bine sa le faceti ovale, aplatizate, pentru a se praji mai usor, fara a consuma cantitati imense de ulei. Langosile se prajesc in ulei incins, pe ambele fate.
In mod traditional langosile se servesc unse cu unt si usturoi, cu branza sau cu mancare de varza. Langosile se pot insa servi si ca desert, ca langosi pudrate cu zahar vanilat, langosi cu gem de fructe, sau stropite cu sirop de ciocolata.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui