Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Inghetata de caise

Categorii: Retete prajituri, Retete de post (fara carne), Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: D. Francesca

Descrierea retetei: Inghetata de caise facuta in casa este deosebita, fiind in acelasi timp gustoasa si un deset sanatos.

Ingrediente inghetata de caise:
400 g caise coapte
200 g brinza de vaci
200 g zahar
200 g frisca
2 plicuri zahar vanilat

Preparare inghetata de caise:
Caisele se spala si se inlatura samburii. Se pun caisele la fiert cu apa si zahar, cat sa le acopere pe jumatate. Se tin pe foc 10-15 minute, apoi se racesc si se paseaza caisele cu pasatorul de la mixer sau intr-un blender.
Se adauga branza de vaci (rece, din frigider) si zaharul vanilat si se omogenizeaza compozitia. Se da compozitia de inghetata la congelator 15 - 20 minute.
Intre timp spargem samburii de caisa si ii curatam de pielita. Samburii se taie cu un cutit si ii vom folosi pentru a decora inghetata.
Se scoate compozitia de inghetata si frisca din frigider si se amesteca cu frisca, folosind un tel. Se amesteca de jos in sus, cu grija, pentru a pastra inghetata pufoasa. Se pune in cupe, se presara ingetata cu samburii de caisa si se da la congelator.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui