Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Gulii umplute cu carne

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne vita, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Anca Marcu

Descrierea retetei: Reteta dietetica de gulii umplute cu carne slaba de vitel.

Ingrediente gulii umplute cu carne:
500 - 700 g gulii (6-7 bucati)
200 g carne de vitel
30 g orez
2 linguri faina
1 ceapa
marar
zeama de la o lamaie
ulei, sare, piper, delikat

Preparare gulii umplute cu carne:
Ceapa se toaca si se caleste in 3 linguri de ulei. Carnea se toaca, se amesteca cu orezul, ceapa calita, uleiul in care a fost calita ceapa, 1/2 lingurita sare, piper si marar tocat, 50 ml apa.
Guliile se curata de coaja si se scobesc pe partea unde a fost radacina. Se umplu cu amestecul de carne, apoi se pun intr-o cratita, impreuna cu miezul de gulie care a fost scos. Se acopera cu apa, se condimenteaza cu delikat si se pun pe foc. Guliile umplute fierb in aproximativ 40 minute. Cand sunt aproape fierte se dizolva faina in 2-3 linguri de sos, apoi se amesteca in sosul mancarii. Sosul se acreste cu putina zeama de lamaie si se gusta de sare. Peste guliile umplute se presara marar tocat marunt.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui