Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Gulas de vita

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne vita, Bucatarie balcanica

Reteta trimisa de: Irina

Descrierea retetei: Gulasul de vita se serveste fierbinte, cu galusti din gris, paste fainoase sau cartofi fierti.

Ingrediente gulas de vita:
1/2 kg carne de vita
2-3 cepe (200 g.)
1 conserva mica de rosii in suc
1 lingura boia dulce
1 lingurita boia iute
1 lingurita de faina
2 linguri smantana
2 catei de usturoi
100 ml vin (sau 1 lingurita otet)
4-5 linguri ulei
sare, piper

Preparare gulas de vita:
Intr-o cratita de 3 l se incinge uleiul si se caleste un pic ceapa si usturoiul, tocate. Intre timp se taie bucati carnea de vita, perpendicular pe directia fibrelor musculare.
Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnea, se acopera cratita si se lasa sa se caleasca impreuna cateva minute, la foc mic. Dupa 5 minute se presara boia, sarea, vinul si rosiile din conserva, impreuna cu sucul de rosii. Se adauga si apa, cat sa acopere carnea. Se acopera din nou cratita si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 2 ore.
Cand carnea este bine fiarta si gulasul este suficient de scazut se freaca faina cu 2 linguri de smantana si 2-3 linguri de sos din gulas, apoi se adauga in mancare pentru a ingrosa sosul. Se potriveste mancarea de sare si piper, astfel incat gulasul de vita sa aiba un gust placut, picant.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui