Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Gogosi din aluat cu carne de pasare

Categorii: Retete pizza placinte paine, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: cristian

Descrierea retetei: Oricand aveti pofta de ceva diferit si foarte apetisant. Pot fi servite cu garnitura de legume, cartofi prajiti, piure de cartofi sau cu sos picant de rosii.

Ingrediente gogosi din aluat cu carne de pasare:
200 g carne de pasare
5 oua
30 g unt sau margarina
100 ml ulei
150 g faina
200 ml lapte
400 ml supa de pasare
sare
piper.
Pentru sos:
50 g smantana
50 ml suc de rosii
1 cescuta vin.

Preparare gogosi din aluat cu carne de pasare:
Carnea de pasare (de preferinta piept) se desoseaza si se trece de doua ori prin masina de tocat.
Se pune apoi tocatura intr-o craticioara si se fierbe inabusit, cu putin unt si supa de pasare, se potriveste de sare si piper si dupa cca 20 minute se trage vasul de pe foc.
Separat, intr-un vas, se amesteca laptele cu supa care a mai ramas si se pune sa fiarba. Cand da in clocot, se pune mai intai untul si apoi toata cantitatea de faina odata, batand bine cu un mixer pana se obtine un amestec omogen in care se inglobeaza treptat si carnea tocata. Se trage apoi vasul de pe foc si dupa ce amestecul s-a mai racorit se incorporeaza ouale obtinand o compozitie mai moale. Cu ajutorul unei linguri, se iau bucati din compozitie, mai mari sau mai mici, dupa dorinta si se prajesc in ulei incins.
Se servesc fierbinti, cu sau fara sos.
Pentru a obtine sosul, se amesteca intr-o craticioara smantana, sucul de rosii si vinul si se fierb apoi cca 5 minute pe foc mic.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui