Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Gogonele asortate murate

Categorii: Retete muraturi conserve, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Dumitru M

Descrierea retetei: Gogonelele asortate cu legume sunt muraturi care pot fi servite la orice fel de friptura sau mancare.

Ingrediente gogonele asortate murate:
5 kg gogonele
1 conopida
1 varza rosie
2-4 morcovi mari
1 telina
Otet pentru murat (1l): 300 ml otet, 700 ml apa, 25 g sare grunjoasa, 20 g zahar, 1 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boabe piper, 1 frunza dafin

Preparare gogonele asortate murate:
Legumele asortate se pregatesc: se spala, se curata, apoi conopida se rupe in bucatele mai mici, varza se taie in sferturi, morcovii si telina se taie rondele. Se aseaza gogonelele si legumele asortate in borcanele pentru murat, impreuna cu frunze de marar, pentru ca muraturile sa aiba gust bun. Otetul se fierbe cu apa, sare, zahar, piper si mustar si apoi se pune fierbinte peste legumele asortate.
Se lasa borcanul cu muraturi asortate sa se raceasca. Se completeaza cu otet daca e cazul, apoi se leaga si se da borcanul cu gogonele si legume murate la rece.
Gogonelele asortate se mureaza in 2-3 saptamani.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui