Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Ghiveci de legume

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: stefan_d

Descrierea retetei: Ghiveciul de legume se serveste rece si este o mancare excelenta vara, cand legumele sunt proaspete si gustoase. Ghiveciul de legume este o mancare sanatoasa, care imbina armonios pasiunea gastronomica si grija pentru sanatate.

Ingrediente ghiveci de legume:
2 cartofi mari
2 dovlecei
2 morcovi
1 telina
1 patrunjel
2 ardei grasi
4-5 rosii
1 vanata mica
putina varza
1 mana de mazare si o mana de fasole verde
4 cepe
4 linguri de ulei
verdeata
sare
piper
1 conopida mica sau numai cateva buchete dintr-o conopida
1 capatana de usturoi

Preparare ghiveci de legume:
Se curata si se spala toate legumele si zarzavaturile. Vanata se opareste cu apa, dovleceii se rad de coaja si se taie bucati; morcovii, cartofii si telina se curata si se taie in felii subtiri. Putem adauga la ghiveciul de legume si 2-3 ciuperci, taiate felii. Daca dorim un ghiveci mai picant in loc sa oparim vinetele le taiem in rondele si le calim 3 - 5 minute in ulei. Uleiul ramas se va folosi la ghiveci, ghiveciul de legume nu iese gustos daca nu are suficienta grasime.
Ardeii se taie marunt, iar varza bucati. Se ia o cratita groasa, si mare, care sa cuprinda tot ghiveciul bine. Se pun mai intai cepele taite in felii si se rumenesc in ulei, impreuna cu 2 catei de usturoi. Se pune apoi tot zarzavatul, se caleste 2 -3 minute; se adauga rosiile, taite in felii, sare, piper si putina apa. Se asaza un rand de felii de rosii si pe deasupra, se lasa sa fiarba acoperit, mai intai pe aragaz, apoi la cuptor, pentru ca ghiveciul sa scada cat trebuie. Inainte de a fi gata, se adauga la ghiveci verdeata tocata si restul de usturoi taiat felioare si se mai fierbe 5 minute.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui