Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Ghebe cu usturoi

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne porc, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Dumitru M

Descrierea retetei: Mancarea de ghebe cu usturoi poate fi pregatita in 40 minute si este foarte gustoasa.

Ingrediente ghebe cu usturoi:
500 g ghebe
1 ceapa
100 g slaninuta afumata sau kaiser
5 catei de usturoi
1 lingura ulei, sare, piper, 1/2 lingurita boia dulce
3-5 fire patrunjel verde, tocat

Preparare ghebe cu usturoi:
Ghebele se curata; piciorul este fibros si se arunca. Se spala ghebele apoi se fierb 10 minute in putina apa cu sare; apa se arunca. Se scurg bine ghebele fierte si se toaca marunt.
Se incinge uleiul si se caleste slaninuta afumata sau kaiserul. Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa pana devine translucida. Se adauga boia dulce, ghebele tocate, 1/2 lingurita de sare. Se acopera partial cu un capac cratita si se lasa mancarea pe foc sa scada. Cand este suficient de scazuta se adauga usturoiul taiat marunt sau sfaramat, piper rasnit, se gusta de sare. Peste mancarea de ghebe cu usturoi se presara patrunjel tocat. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta si, optional, smantana.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui