Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Gem de rubarba

Categorii: Retete prajituri, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Anca Marcu

Descrierea retetei: Acest gem de rubarba este o reteta culinara specifica Ardealului.

Ingrediente gem de rubarba:
4 pahare rubarba taiata bucatele
4 pahare zahar
1 portocala
1 lamaie
pectina pentru dulceata

Preparare gem de rubarba:
Rubarba nu are suficienta pectina pentru a lega dulceturile sau gemul, de aceea trebuie sa adaugam zahar pectinizat sau sa combinam rubarba cu fructe cu multa pectina.
Pentru acest gem de rubarba se rade lamaia si portocala; pentru gem vom folosi coaja lor si sucul portocalei. Coditele de rubarba se taie bucati de 1/2 cm apoi se stabilesc cantitatile pentru prepararea gemului. Se amesteca rubarba, zaharul, coaja de lamaie si portocala si sucul de portocala (pectina sau zaharul cu pectina se va adauga numai dupa ce gemul este fiert). Se pune amestecul pentru gem pe foc mare si se fierbe 2-3 minute. Se ia de pe foc si se adauga pectina. Se pune in borcane.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui