Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Gem de rubarba

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Anca Marcu

Descrierea retetei:

Acest gem de rubarba este o reteta culinara specifica Ardealului.

Ingrediente gem de rubarba:

4 pahare rubarba taiata bucatele
4 pahare zahar
1 portocala
1 lamaie
pectina pentru dulceata

Modul de preparare a retetei:
Rubarba nu are suficienta pectina pentru a lega dulceturile sau gemul, de aceea trebuie sa adaugam zahar pectinizat sau sa combinam rubarba cu fructe cu multa pectina.
Pentru acest gem de rubarba se rade lamaia si portocala; pentru gem vom folosi coaja lor si sucul portocalei. Coditele de rubarba se taie bucati de 1/2 cm apoi se stabilesc cantitatile pentru prepararea gemului. Se amesteca rubarba, zaharul, coaja de lamaie si portocala si sucul de portocala (pectina sau zaharul cu pectina se va adauga numai dupa ce gemul este fiert). Se pune amestecul pentru gem pe foc mare si se fierbe 2-3 minute. Se ia de pe foc si se adauga pectina. Se pune in borcane.

Printeaza reteta Gem de rubarba Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Gogosi umplute cu gem

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Gogosile umplute sunt foarte gustoase. Gogosile pot fi umplute cu gem de prune, caise, cu diverse creme sau umpluturi special preparate.
Preparare reteta

Dulceata de coacaze negre cu rubarba

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta traditionala de dulceata de rubarba si coacaze negre.
Preparare reteta

Placinta ardeleneasca cu rubarba

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta de placinta cu rubarba, o reteta culinara traditionala din Ardeal.
Preparare reteta

Gem de prune

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Gemul de prune are un gust dulce acrisor pe care il pastreaza mult timp, si culoare rubinie sau rosu - inchis, in functie de timpul de fierbere. Gemul de prune poate fi consumat ca atare sau la diferite prajituri, clatite, orez cu lapte, gris cu lapte etc.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.