Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Gaina in aspic (piftie de gaina)

Categorii: Retete racituri, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Gaina in aspic (piftie de gaina)

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

cristian

Descrierea retetei:

Cu aceasta reteta de piftie de gaina veti mancare foarte buna pentru sarbatorile de iarna.

Ingrediente gaina in aspic (piftie de gaina):

1 gaina (cca 1 kg)
1 ceapa
2 felii de sunca
4 oua
l50 g fasole verde fiarta
3 linguri vin
gelatina
150 ml ulei
1 lingurita mustar
unt cat o nuca
1 rosie
1 lingura zeama de lamaie patrunjel verde tocat
sare.

Modul de preparare a retetei:
Gaina, curatata si bine spalata, se pune la fiert intr-o oala, impreuna cu 2 litri de apa, ceapa si putina sare. Cand este bine fiarta, se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate pe o farfurie.
Separat, se inmoaie gelatina in putina apa rece, se scote si se pune intr-o ceasca cu zeama fierbinte, amestecand pana cand se dizolva bine. Apoi se amesteca bine zeama cu gelatina dizolvata. Pentru ca gelatina sa fie limpede, transparenta, este bine sa se limpezeasca zeama. Pentru aceasta. se adauga un albus batut spuma si 3 linguri de vin alb mai sec. Se strecoara apoi totul printr-un tifon si se lasa deoparte.
Gaina se transeaza, se asaza pe un platou mai adanc, se decoreaza cu fasole verde fiarta si felii de rosii, apoi se toarna usor zeama peste pasare si se pune la frigider.
Daca a mai ramas zeama, se pune separat intr-o farfurie si se lasa sa se gelatinizeze, in frigider. Acest aspic va servi la ornat.
Cele 3 oua ramase, se fierb tari, se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se scot, se amesteca cu sunca tocata si untul si se umplu ouale. Separat, dintr-un galbenus, mustar, ulei, sare si zeama de lamaie se prepara o maioneza.
Cand se serveste gaina, se decoreaza platoul cu ouale umplute, patrunjel verde si aspic tocat (daca a mai ramas).
Separat se serveste maioneza intr-o sosiera, presarata cu patrunjel tocat.

Printeaza reteta Gaina in aspic (piftie de gaina) Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Medalion de pasare in aspic

Descrierea retetei:

Aceasta mancare este o alternativa la piftia de porc, fiind la fel de gustoasa dar continand mult mai putine grasimi. Este perfecta pentru sarbatoarea de Pasti sau Craciun, pentru masa de Anul Nou.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.