Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Friptura inabusita de pui,cu garnitura de fasole verde

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: stefan_d

Descrierea retetei: Friptura de pui a fost intotdeauna una dintre cele mai bune mancaruri; alaturi de fasolica verde, ea devine cu adevarat exceptionala. In plus, aceasta reteta de mancare va asigura necesarul de fibre alimentare.

Ingrediente friptura inabusita de pui,cu garnitura de fasole verde:
2 pui mijlocii
100 ml ulei
2 cepe potrivite
1 morcov mic
1 kg fasole verde
3-4 rosii mari
50 ml vin alb
sare
piper
1 lingura marar si patrunjel verde tocat.

Preparare friptura inabusita de pui,cu garnitura de fasole verde:
Puii curatati, spalati si taiati in patru se scurg bine de apa, se sareaza, se ung cu ulei pe toate partile, se presara cu piper negru, se asaza intr-o cratita cu 2-3 linguri ulei, se acopera si se pun in cuptor la foc iute, avand grija sa se intoarca bucatile pe ambele parti. Dupa 15-20 minute se scoate cratita si se stropeste friptura cu vin. Se adauga o ceasca de apa si se fierbe friptura, tot in cuptor, la foc potrivit. Dupa ce carnea este fragezita, se ia capacul si se mai lasa sa se rumeneasca usor 10 minute.
Intre timp se curata ceapa si se toaca marunt. Morcovul, spalat si curatat se rade pe razatoarea cu gauri mici. Fasolea verde se curata, se spala si se taie in bucati oblice, astfel incat sa se sectioneze fibrele longitudinale. In locul fasolei proaspete se poate folosi fasole de la conserva sau fasole congelata. De asemenea, aces fel de mancare poate fi pregatit cu legume congelate (amestec mexican de legume, amestec chinezesc etc).
Se ia o cratita, se pune restul de ulei si se prajeste inabusit ceapa impreuna cu morcovul si fasolea. Dupa 10-15 minute se adauga o ceasca de apa si se fierbe la foc potrivit.
Cand fasolea este fiarta, se rastoarna totul intr-un vas Iena (in lipsa se lasa in cratita in care s-a preparat), se pun deasupra rosiile spalate si taiate rondele si se da la cuptor, la foc viu, 10-15 minute, dupa care se scoate vasul, se presara cu patrunjel verde si se asaza friptura deasupra.
Se serveste imediat, in vasul in care a lost pregatita.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui