Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Friptura de pui la cuptor

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne pasare, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Cristina RP

Descrierea retetei: Friptura de pui la cuptor se serveste cu legume sote si sosul format in tava in care a fost preparat puiul.

Ingrediente friptura de pui la cuptor:
1 pui
1 rosie
2 morcovi
1 cartof
4 - 5 catei de usturoi
1 lingurita sare
3 linguri ulei
piper, rozmarin

Preparare friptura de pui la cuptor:
Puiul se parleste daca este necesar, apoi se spala. Intr-un castron mai mare sau o tava de marimea puiului se taie rondele zarzavaturile, apoi se aseaza deasupra lor puiul. Pregatim un mujdei de usturoi si il amestecam cu sarea, piperul si uleiul; daca punem rozmarin sau alte plante aromate le strivim in acest mujdei. Ungem apoi bine puiul cu mujdeiul preparat. Restul mujdeiului il varsam peste pui si legumele din tava. Adaugam 1/2 pahar de apa sau vin alb in tava, apoi bagam puiul in cuptorul incins. Dupa 1/2 ora (chiar mai repede daca observati ca puiul a inceput sa capete culoarea aurie), scoatem tava si stropim puiul cu sosul format. Se reduce focul la minimum si se mai lasa la cuptor o ora (chiar o ora jumatate pentru puii mari), avand grija sa scoatem din cand in cand tava pentru a intoarce puiul pe toate partile si a-l stropi cu sosul format. Friptura de pui la cuptor este gata cand puiul este frumos rumenit pe toate partile si are carnea patrunsa si frageda.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui