Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Friptura de pui exotic

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne pasare, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Nykolla

Descrierea retetei: Reteta culinara fusion de friptura din pui pregatita in stil Thai, servita cu salsa de legume. Aceasta reteta va impresiona fara indoiala invitatii dumneavoastra!

Ingrediente friptura de pui exotic:
Ingrediente pentru 4 portii:
Pui (1 buc) (cca. 1.000 kg)
Nuca de cocos ( buc)
Ulei (0.100 kg)
Condiment pui (0.050 kg)
Salata verde (2 cap)
Rosii (0.200 kg)
Ridichi (1 leg)
Lamaie ( buc)
Castraveti sere (0.150 kg)
Patrunjel verde (1 leg)
Vin alb demisec (0.100 l)
Unt (0.100 kg)
Ulei (0.100 kg)
Ulei masline (0.050 kg)
Sare (0.050 kg)

Preparare friptura de pui exotic:
Puiul se curata si taie in doua. Se condimenteaza si se pune in frigider cca o ora. Punem puiul intr-o tava de cuptor, stropim cu ulei si introducem la cuptor. La o temperatura de cca 150-160 grade vom innabusi puiul stropindu-l din can in cand cu sosul ce se formeaza in timpul procesului termic. Nuca de cocos se taie in doua avand grija sa recuperam si laptele de cocos. Miezul de cocos se razuieste si se presara din razatura peste pui si se mai lasa 10 minute la cuptor dupa care se scoate. Cand puiul este gata se portioneaza si se pune pe un platou si se presara restul de razatura de cocos peste pui. Din zeama ramasa in tava vom forma sosul. In tava se adauga vinul alb si laptele de cocos si se fierbe pana scade la jumatate dupa care-l vom strecura si vom adauga untul topit dupa care turnam peste pui. Din salata verde, ridichi, castraveti, rosii, zeama de lamaie , sare si ulei de masline vom face o salata care va servi drept garnitura.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui