Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Cristina RP

Descrierea retetei:

O reteta savuroasa de friptura de porc la cuptor. Se feliaza si se serveste cu piure de cartofi si ciuperci sote.

Ingrediente friptura de porc la cuptor:

carne de porc
1 capatana de usturoi
1 pahar vin rosu
1 ardei rosu
sare, piper, ulei
optional: 1 lingura Vegeta, cimbru sau alte condimente, 2-3 rosii

Modul de preparare a retetei:
1. Se prepara mujdeiul de usturoi, cu sare si piper macinat. In caz ca folosim Vegeta, cimbru sau alte condimente, se adauga in mujdei si se omogenizeaza, impreuna cu cateva (1-2) linguri de ulei.
2. Se unge cu ulei tava sau cratita in care vom baga friptura la cuptor. Se preincalzeste cuptorul.
3. Carnea de porc se unge cu mujdeiul de usturoi. Daca sunt bucati mari de friptura, acestea se cresteaza astfel incat condimentele sa o patrunda cat mai bine. Se aseaza bucatile de carne in tava. Turnam peste ele un pahar de vin, preferabil rosu. Daca carnea nu e prea grasa, putem turna inca 2 linguri de ulei. Se feliaza ardeiul si se pune si el in tava.
4. Se acopera cratita sau tava cu capac sau folie de aluminiu. Se da la cuptor la foc mijlociu.
5. Dupa 1/2 ora se scoate tava, se ruleaza folia de aluminiu si se stropeste carnea cu sosul format. Daca friptura e aproape facuta, se da focul cuptorului la minim si se baga friptura la cuptor neacoperita, ca sosul sa scada iar bucatile de friptura sa se rumeneasca frumos. Daca punem rosii, acestea se decojesc si se pun acum la friptura: rosiile sau sucul de rosii nu se vor pune de la inceput deoarece pot intari friptura !
6. Din 1/2 in 1/2 de ora se scoate tava si se stropeste friptura cu sos, pana cand furculita intra usor in carne, semn ca friptura e facuta. In functie de marimea bucatilor si de fragezimea carnii, friptura este gata in 1 - 2:30 ore.

Printeaza reteta Friptura de porc la cuptor Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Friptura de pui exotic

Descrierea retetei:

Reteta culinara fusion de friptura din pui pregatita in stil Thai, servita cu salsa de legume. Aceasta reteta va impresiona fara indoiala invitatii dumneavoastra!
Preparare reteta

Piept de pui la cuptor

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Cu aceasta reteta simpla de piept de pui la cuptor puteti prepara rapid un dejun gustos pentru 2-3 persoane, fara a fi nevoita sa petreceti prea mult timp in bucatarie sau sa spalati o multime de vase!
Preparare reteta

Friptura de pui la cuptor

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Friptura de pui la cuptor se serveste cu legume sote si sosul format in tava in care a fost preparat puiul.
Preparare reteta

Pastrama de oaie la gratar

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Pastrama de oaie la gratar este o reteta de mancare traditionala romaneasca. Se serveste langa gratar, fierbinte, cu un pahar de vin rosu, rece.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.