Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Friptura de miel marinat in sos de iaurt

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne miel berbec, Bucatarie mediteraneana

Friptura de miel marinat in sos de iaurt

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

A_Anton

Descrierea retetei:

Friptura de miel marinat in sos de iaurt este o reteta culinara delicioasa pentru masa de Pasti. Carnea de miel pregatita astfel va fi mai frageda si va avea o aroma deosebita, insa trebuie sa lasam carnea de miel la marinat cel putin 12- 24 ore pentru a avea rezultate bune. Cand o lasam mai putin, pulpa de miel trebuie crestata mai adanc, pentru ca sosul sa o marineze mai repede. Pofta buna!

Ingrediente friptura de miel marinat in sos de iaurt:

2 kg carne miel (pulpa de miel)
250 g iaurt
3 lamai
1 legatura rozmarin proaspat sau 3-5 lingurite frunze uscate de rozmarin
2 linguri ulei de masline
6 catei de usturoi
2 lingurite sare
1 lingurita piper macinat

Modul de preparare a retetei:
Usturoiul se curata si se piseaza cu sarea. Se pun si frunzele de rozmarin si se mai piseaza un pic, pentru a se sfarama rozmarinul si a permite uleiului aromat sa iasa in sos. Se adauga uleiul de masline, piperul macinat, iaurtul si sucul de la lamai. Carnea de miel se cresteaza cu un cutit si se aseaza intr-o cratita. Peste carnea de miel se toarna sosul pregatit anterior, avand grija sa fie bine unsa, inclusiv in crestaturi. Se acopera si se da la frigider 1-2 zile, avand grija sa o mai rasucim din cand in cand, astfel incat carnea de miel sa se marineze uniform in sos.
Gratarul de miel se pregateste astfel: se scoate carnea din frigider, se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp se pregateste gratarul, se incinge, se unge cu o bucata de slanina pentru a evita prinderea carnii de metalul fierbinte.
Carnea de miel se scoate din sosul de marinare, se sterge, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar. Se lasa cam un sfert de ora pe fiecare parte.
Friptura de miel marinat se serveste cu garnitura de salata pregatita din salata verde, ceapa verde si ridichi.

Retete Culinare Similare

Friptura de porc la cuptor

Descrierea retetei:

O reteta savuroasa de friptura de porc la cuptor. Se feliaza si se serveste cu piure de cartofi si ciuperci sote.
Preparare reteta

Friptura de pui exotic

Descrierea retetei:

Reteta culinara fusion de friptura din pui pregatita in stil Thai, servita cu salsa de legume. Aceasta reteta va impresiona fara indoiala invitatii dumneavoastra!
Preparare reteta

Friptura de pui la cuptor

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Friptura de pui la cuptor se serveste cu legume sote si sosul format in tava in care a fost preparat puiul.
Preparare reteta

Friptura impanata

Descrierea retetei:

Friptura impanata se serveste fierbinte cu salata.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.