Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Friptura ardeleneasca de vita cu vinete

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne vita, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Anca.

Descrierea retetei: O reteta foarte gustoasa de friptura din carne de vaca si garnitura de vinete prajite.

Ingrediente friptura ardeleneasca de vita cu vinete:
500 g carne vaca
2 vinete
2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi verzi
2 cepe
2 linguri bulion de rosii
ulei, sare, 1 lingurita paprika

Preparare friptura ardeleneasca de vita cu vinete:
Se spala vinetele si se taie rondele. Se presara rondelele de vinete cu sare si se lasa intr-o cratita de inox, pentru a iesi zeama iute din ele. Dupa 1 ora se clatesc cu apa rece si se storc bine, apoi se pun intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc vinetele pe ambele parti, cate 2-3 minute. Nu este necesar sa se rumeneasca vinetele, acestea sunt gata in momentul in care devin moi (furculita va intra foarte usor in ele). Se scot vinetele prajite si se pun pe o farfurie de portelan.
Se spala ardeii si se pun la copt pe o tabla. Se curata de coaja si de samburi si se taie cuburi.
Carnea se taie in bucati si se presara cu sare si paprika. Se incinge ulei intr-o cratita si se caleste ceapa tocata. Cand aceasta devine sticloasa se pune la inabusit carnea, apoi la cateva minute se adauga ardeii si sare. Bulionul se adauga cand carnea este aproape fiarta, altfel carnea se intareste. Carnea astfel preparata se serveste cu rondelele de vinete prajite.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui