Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Ficat de pasare cu sos de unt si bulion

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: cristian

Descrierea retetei: Oricand doriti un fel de mancare special, acesta este alegerea potrivita.

Ingrediente ficat de pasare cu sos de unt si bulion:
1 kg ficat de pasare
2 cepe
100 ml ulei
1 lingura faina
2 castraveti murati
1 lingura bulion
2 rosii
1 lingura otet
1 lingura tarhon tocat sau 1 lingura capere
25 g unt
sare
piper.

Preparare ficat de pasare cu sos de unt si bulion:
Ceapa curatata si spalata se taie lamele subtiri si se caleste in ulei. Ficatul de pasare se spala, se zvanta de apa, se pudreaza cu faina si se prajeste usor in ulei.
Se amesteca apoi ceapa cu ficatul: se stinge cu otetul. Se adauga castravetii curatati de coaja si taiati rondele subtiri si tarhonul, se potriveste de sare si piper si se fierbe inabusit 20-30 minute; daca este nevoie se adauga 2-3 linguri de apa. Separat, intr-o craticioara, se pune untul la incins, se adauga bulionul si rosiile curatate de coaja si seminte si se fierbe pana se obtine un sos consistent care se toarna peste ficat. Se mai da intr-un clocot si se trage vasul de pe foc.
Se serveste imediat.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui