Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Fasole verde cu usturoi si rosii

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Luminita P

Descrierea retetei: Fasolea verde cu usturoi si rosii se serveste ca atare sau garnitura la friptura.

Ingrediente fasole verde cu usturoi si rosii:
500 g fasole verde
500 g rosii
1 ceapa mica
6-8 catei de usturoi
50 ml undelemn
10 g margarina sau unt
1 lingura pesmet
sare

Preparare fasole verde cu usturoi si rosii:
Se curata pastaile de fasole verde, rupandu-se capetele si indepartand partea fibroasa, daca exista. Daca fasolea verde este mai batrana, se taie pastaile de cateva ori, transversal.
Se fierbe fasolea verde in apa cu sare pana cand se inmoaie. Se oparesc rosiile, se curata de coaja si se taie in rondele. Semintele vor iesi din rosii si se arunca.
Se curata si se caleste ceapa. Se scurge fasolea verde de apa si se rastoarna peste ceapa calita; se adauga si usturoiul pisat. Se unge o cratita cu unt, se tapeteaza cu pesmet. In aceasta cratita se pune un strat de fasole verde, altul de rondele de rosii, alternativ. Deasupra se termina cu un strat de rosii. Cratita se da la cuptor 20 de minute.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui