Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Dulceata de coacaze

Categorii: Retete prajituri, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Georgiana

Descrierea retetei: Reteta pentru dulceata de coacaze rosii sau albe.

Ingrediente dulceata de coacaze:
1 kg zahar
1 kg coacaze rosii
30-50 ml zeama de lamiie
1/2 l apa

Preparare dulceata de coacaze:
Coacazele contin o mare cantitate de pectina, care va inchega dulceata, de aceea acesta dulceata este usor de facut, singura problema fiind curatarea coacazelor de samburi. Se cantareste 1 kg de boabe de coacaze dupa ce au fost desprinse de pe ciorchine. Se prefera coacazele cu boabe mari, deoarece este necesar sa le scoatem samburii, ceea ce este dificil la boabele mici. Se indeparteaza samburii coacazelor cu scobitoarea sau o sarma indoita la capat.
Se pune la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie. Se fierbe siropul de dulceata pana cand este legat (siropul devine mai gros, viscos). Deoarece coacazele contin pectine in mod natural, nu este necesar sa adaugam la dulceata zahar special din comert si nici sa fierbem prea mult siropul de apa cu zahar, 10 -15 min fiind de obicei suficient.
Se pun coacazele curatate de samburi in sirop si se tine dulceata pe foc mijlociu pana cand incepe sa se lege din nou. Dulceata este gata cand coacazele plutesc uniform in toata cratita, fara a se rifica la suprafata. Se lasa dulceata sa se raceasca in cratita aprox. 1/2 ora, apoi se pune in borcane. Dulceata nu se pune in borcane fierbinte deoarece coacazele se ridica la suprafata, dar nici complet rece deoarece dulceata de coacaze are multa pectina si se poate gelifica in cratita.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui