Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Dulceata de coacaze

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Georgiana

Descrierea retetei:

Reteta pentru dulceata de coacaze rosii sau albe.

Ingrediente dulceata de coacaze:

1 kg zahar
1 kg coacaze rosii
30-50 ml zeama de lamiie
1/2 l apa

Modul de preparare a retetei:
Coacazele contin o mare cantitate de pectina, care va inchega dulceata, de aceea acesta dulceata este usor de facut, singura problema fiind curatarea coacazelor de samburi. Se cantareste 1 kg de boabe de coacaze dupa ce au fost desprinse de pe ciorchine. Se prefera coacazele cu boabe mari, deoarece este necesar sa le scoatem samburii, ceea ce este dificil la boabele mici. Se indeparteaza samburii coacazelor cu scobitoarea sau o sarma indoita la capat.
Se pune la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie. Se fierbe siropul de dulceata pana cand este legat (siropul devine mai gros, viscos). Deoarece coacazele contin pectine in mod natural, nu este necesar sa adaugam la dulceata zahar special din comert si nici sa fierbem prea mult siropul de apa cu zahar, 10 -15 min fiind de obicei suficient.
Se pun coacazele curatate de samburi in sirop si se tine dulceata pe foc mijlociu pana cand incepe sa se lege din nou. Dulceata este gata cand coacazele plutesc uniform in toata cratita, fara a se rifica la suprafata. Se lasa dulceata sa se raceasca in cratita aprox. 1/2 ora, apoi se pune in borcane. Dulceata nu se pune in borcane fierbinte deoarece coacazele se ridica la suprafata, dar nici complet rece deoarece dulceata de coacaze are multa pectina si se poate gelifica in cratita.

Printeaza reteta Dulceata de coacaze Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Clatite cu dulceata

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta simpla de clatite cu dulceata.
Preparare reteta

Dulceata de gutui

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Mirosul gutuilor coapte si aroma dulcetii proaspete de gutui sunt inconfundabile.
Preparare reteta

Dulceata de struguri

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Dulceata de struguri este una dintre cele mai apetisante si mai apreciate dulceturi. Se poate servi cu clatite, orez cu lapte si este excelenta peste papanasii prajiti.
Preparare reteta

Dulceata de coacaze negre cu rubarba

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta traditionala de dulceata de rubarba si coacaze negre.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.