Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Dulceata de cirese amare II

Categorii: Retete prajituri, , Bucatarie internationala

Dulceata de cirese amare II

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

stefan_d

Descrierea retetei:

Dulceata de cirese amare, fiind acrisoara, este foarte buna la clatite si la alte prajituri.

Ingrediente dulceata de cirese amare ii:

Cirese amare
Zahar de greutate egala cu ciresele

Modul de preparare a retetei:
Se spala ciresele amare, apoi se rup coditele si se scot samburii si pun pe o sita sa se scurga, dupa care se cantaresc. Se cantareste aceeasi cantitate de zahar. Se pune intr-o cratita speciala destinata numai prepararii dulceturilor un rand de cirese amare, o parte din zahar, apoi iar cirese si restul de zahar. Se scutura putin cratita, ca fructele sa fie bine cuprinse de zahar, apoi se lasa la rece cateva ceasuri, chiar o noapte. A doua zi ciresele se pun la fiert la foc mic, apoi la foc mai iute. Din cand in cand se mai scutura cratita. Pe masura ce se formeaza spuma, se culege cu varful unei linguri si se pune deoparte. Dulceata trebuie sa fiarba repede pentru ca fructele sa nu-si schimbe culoarea. Catre sfarsit, cand dulceata de cirese amare incepe sa bolboroseasca, se ia o lingurita de zeama, se pune la rece, apoi se incearca daca este destul de legata. Daca curge din lingurita ca apa, nu este legata. Dar daca zeama de dulceata face “ata”, adica ridicand lingurita se formeaza un fir subtire, care se intinde daca lingurita se ridica mai sus, atunci dulceata de cirese este legata. Se lasa sa se raceasca in cratita, acoperita cu un servet ud. Daca dulceata mai lasa zeama, se mai pune pe foc, pana scade la loc. Apoi se verifica din nou, si se lasa sa se raceasca, dupa care se pune in borcane curate si uscate si se acopera cu celofan si se leaga.
Aceste dulceturi de fructe zemoase, se pot face de asemenea si fierband fructele intr-un sirop de zahar si anume: se pune in cratita 1 kg zahar si 3 pahare de apa. Se pune la fiert, mai intai pe foc mic, amestecand pana ce se topeste zaharul. Cand siropul este destul de legat, se pun usor fructele si se lasa sa mai fiarba pana ce zeama e din nou destul de legata.

Printeaza reteta Dulceata de cirese amare II Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Spuma de zmeura II

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Spuma de zmeura este o reteta culinara simpla pentru desert.
Preparare reteta

Clatite cu dulceata

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta simpla de clatite cu dulceata.
Preparare reteta

Dulceata de gutui

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Mirosul gutuilor coapte si aroma dulcetii proaspete de gutui sunt inconfundabile.
Preparare reteta

Papanasi prajiti II

Descrierea retetei:

Papanasii se servesc indata ce sunt gata, cu smantana sau cu zahar.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.