Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Dulceata de capsuni III

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

stefan_d

Descrierea retetei:

Dulceata de capsuni, parfumata si aspectuoasa, ne aminteste de lunile de vara mult dupa ce acestea au trecut...

Ingrediente dulceata de capsuni iii:

1kg capsuni
1kg zahar
1/2 lingurita de sare de lamaie (optional)

Modul de preparare a retetei:
Se spala capsunile, apoi se pun pe o sita sa se scurga, dupa care se rup coditele si se cantaresc. Se cantareste aceeasi cantitate de zahar. Se pune intr-o cratita speciala destinata numai prepararii dulceturilor un rand de capsuni, putina sare de lamaie, o parte din zahar, apoi iar capsuni, sare de lamaie si restul de zahar. Se scutura putin cratita, ca fructele sa fie bine cuprinse de zahar, apoi se lasa la rece cateva ceasuri, chiar o noapte. A doua zi capsunile se pun la fiert la foc mic, apoi la foc mai iute. Din cand in cand se mai scutura cratita. Pe masura ce se formeaza spuma, se culege cu varful unei linguri si se pune deoparte. Dulceata trebuie sa fiarba repede pentru ca fructele sa nu-si schimbe culoarea. Catre sfarsit, cand dulceata de capsuni incepe sa bolboroseasca, se ia o lingurita de zeama, se pune la rece, apoi se incearca daca este destul de legata. Daca curge din lingurita ca apa, nu este legata. Dar daca zeama de dulceata face “ata”, adica ridicand lingurita se formeaza un fir subtire, care se intinde daca lingurita se ridica mai sus, atunci dulceata de capsuni este legata. Dulceturile de fructe, obisnuiesc sa mai lase zeama, desi au fost legate atat cat trebuie. De aceea e mai practice sa nu fie puse imediat in borcan, ci dup ace s-au luat de la foc sa fie acoperite cu un servet ud si sa fie lasate sa se raceasca in cratita. Daca dupa cateva ore zeama s-a mai deslegat, se mai pune putin pe foc, dar cu bagare de seama sa nu treaca de momenul cand e “la punct”. Dulceata se incearca apoi inca o data si se da deoparte. Se lasa tot in cratita sa se raceasca, caci daca se pune calda in borcan, fructele se ridica si zeama ramane la fund. Cand e rece se pune in borcan curat si bine uscat, se acopera cu celofan si se leaga.

Printeaza reteta Dulceata de capsuni III Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Clatite cu dulceata

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta simpla de clatite cu dulceata.
Preparare reteta

Dulceata de gutui

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Mirosul gutuilor coapte si aroma dulcetii proaspete de gutui sunt inconfundabile.
Preparare reteta

Dulceata de struguri

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Dulceata de struguri este una dintre cele mai apetisante si mai apreciate dulceturi. Se poate servi cu clatite, orez cu lapte si este excelenta peste papanasii prajiti.
Preparare reteta

Dulceata de coacaze negre cu rubarba

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta traditionala de dulceata de rubarba si coacaze negre.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.